preskoči na sadržaj

Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske

Login
Kršenje prava?

                      Ovdje!

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Vijeće učenika Krapinsko-zagorske županije održalo prvu sjednicu
Autor: domagoj babic8, 10. 10. 2010.

U petak, 1. listopada, Gimnazija Antuna Gustava Matoša u Zaboku ugostila je predstavnike Vijeća učenika osnovnih i srednjih škola iz Krapinsko – zagorske županije.


Održana je konstituirajuća sjednica Županijskog Vijeća učenika, te povedena rasprava o iskustvima i problemima u školama te radu školskih Vijeća učenika. Iako se u dobrom dijelu škola Vijeće učenika poštuje i uvažava od strane odgovornih stručnih suradnika, alarmantan je podatak o zapostavljenisti rada i uloge vijeća u ostalim školama.
Kako bi popravili zatečeno stanje, dogovoreni su zajednički ciljevi koje svaka škola treba ostvariti prije održavanja sljedeće sjednice vijeća sredinom studenog. Također, prezentirani su dosadašnji uspjesi i predstavljen ambiciozan i održiv plan rada za naredno razdoblje.
Okupljenim članovima VU KZŽ obratila se zamjenica župana zadužena za društvene djelatnosti, gospođa Sonja Borovčak, koja je sa nekoliko prigodnih riječi podržala rad vijeća, poželjela puno uspjeha u novom sazivu, te istaknula potporu koju će vijeću i dalje pružati županija.

 

izvadak sa sjednice:

Pozdravljam sve članove Vijeća učenika, predstavnike županije te domaćine, kojima ujedno zahvaljujem što su nas danas ugostili.
Danas smo se okupili na konstituiranju županijskog Vijeća učenika, najvišeg predstavničkog tijela učenika Krapinsko – zagorske županije.
Županijsko Vijeće učenika, predstavničko je tijelo učenika i savjetodavno tijelo županije. Sa aktivnim smo radom krenuli početkom ove kalendarske godine, a do sada bilježimo brojne uspjehe.
Uspjeli smo definirati svoje ciljeve u obliku Godišnjeg plana rada, konkretizirali rad Vijeća donošenjem Poslovnika o radu, a standard obrazovanja unaprijedili prijedlogom Etičkog kodeksa učenika. Aktivan pristup radu omogućio nam je uspješnu i kontinuiranu suradnju sa Vijećem učenika Grada Zagreba, te smo se istakli kao pokretač promjena u radu Nacionalnog Vijeća učenika.
Uspješnost Vijeća učenika ovisi o 2 stvari, prva je aktivnost i angažman njegovih članova da kao pojedinci pridonosimo kvaliteti rada svojim individualnim sposobnostima. Drugo je podrška i potpora županije, lokalnih vlasti i otvorenost škola na suradnju, sugestije i promjene.
Svijesni smo da je pred nama složen posao. U svom radu nastojat ćemo posložiti stvari na svoje mjesto i osigurati kvalitetniju i otvoreniju suradnju između škola.
 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju