preskoči na sadržaj

Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske

Login
Kršenje prava?

                      Ovdje!

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca!
Autor: domagoj babic8, 20. 11. 2010.

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježen je u gradovima, županijama i školama diljem Lijepe Naše.


U Vukovarsko-srijemskoj županiji Dan srednješkolaca obilježen je u Vukovaru i Vinkovcima.

"U Vukovaru je povodom Dana srednjoškolaca 17.11.2010. održana

prigodna zabava u organizaciji VUVSŽ-a i Grada Vukovara. Na zabavi je bilo oko 100 srednjoškolaca koji su se uz slatkiše i sokove vrlo dobro zabavili. Nakon govora predsjednika VUVSŽ-a nastupili su srednjoškolci sa svojim pjevačkim i zabavljačkim sposobnostima. Nakon ovogodišnjeg uspješno obilježenog Dana srednjoškolaca sljedeće godine očekujemo još veći posjet i još veću popularnost", kaže šef vukovarsko-srijemskih učenika Filip Markanović.

U Krapini Vijeće učenika Krapinsko-zagorske županije imalo je tucet aktivnosti: od revijalne  nogometne utakmice profesori-učenici, svečane sjednica Vijeća učenika škole, predstavljanja srednjoškolskih postignuća javnosti, raznovrsnog kulturno-umjetničkog programa, do zida na kojem su ispisali poruke učenika školi i profesorima.

 

U Šibeniku održan je muški i ženski turnir u uličnoj košarci, posebna sjednica predstavnika VU srednjih škola i svečana VU Gimnazije Antuna Vrančića, dijeljenje letaka o pravima učenika i vijeću u svim srednjim školama, kao i info plakati u svim školama.

U Zagrebu je na Trgu bana Jelačića održan veliki koncert i zabava 20-ak amaterskih glazbenih sastava iz osnovnih i srednjih škola u petak s geslom "Tko je učenik neka digne ruku! Pa tu ste svih 104 tisuće.". Više pojedinosti i slike očekujemo uskoro.

U Splitu je dan srednjoškolaca obilježen zajedno sa studentima održavanjem tribine "I mi imamo pravo odlučivati!" pod geslom Uključimo mlade ljude u odlučivanje o budućnosti našega grada, županije, fakulteta, škole!!!. Tribina je održana u Sveučilišnoj knjižnici, a plakati Nacionalnog vijeća mogli su se vidjeti po cijelom gradu.

 

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju