preskoči na sadržaj

Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske

Login
Kršenje prava?

                      Ovdje!

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Trening-seminar "Strukturni dijalog"
Autor: domagoj babic8, 29. 4. 2011.

Od 30.ožujka do 1.travnja u Donjoj stubici je održan trening „Strukturni dijalog“. Trening je provela Nacionalna agencija za mobilnost i EU programe uz pomoć vanjske suradnice Danijele J., koja je priznata europska trenerica.


Ovo je bio trening prvi take vrste u Hrvatskoj kroz koji se želi postići međusektorska suradnja između mladih i „donositelja odluka“ odnosno djelatnika javnih uprava.
Trening je bio održan na nacionalnoj bazi odnosno na njemu su sudjelovali predstavnici javnih uprava i mladi iz 12 županija odnosno gradova.

Prvi dan smo imali edukaciju o samom strukturnom dijalogu i mogli smo vidjeti primjere dobre prakse iz zemalja članica EU.Drugi dan smo više radili na osobnim iskustvima točnije temi „Aaktivno sudjelovanje mladih“ gdje se svaka županija/grad mogli prikazati kakva je situacija u njihovim lokalnim zajednicam odnosno koliko su mladi aktivni. I što je najvažnije mogli smo čuti što o tome misle djelatnici javnih uprava zaduženi za politiku prema mladima i same mlade osobe.Također isti dan smo htijeli sagledati situaciju postoji li možda u nekoj od županija strukturni dijalog odnosno kako ga potaknuti.

Treći dan je završio s edukacijom o programu Mladi na djelu 5.1. Strukturni dijalog (pisanje samog projekta) i evaluacijom treniga.

Nakon povratka sa treninga sam uspio potaknuti razvojnu agenciju iz svoje županije da napiše i prijavi projekt 5.1. Strukturni dijalog za našu lokalnu zajednicu kako bi i naša županija donjela akcijski plan za mlade uz pomoć donositelja odluka i mladih iz škola,udruga i savijeta mladih iz naše lokalne zajednice.


Filip Markanović

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju