preskoči na sadržaj

Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske

Login
Kršenje prava?

                      Ovdje!

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Bili smo u pravu - umjesto tablet-a, potrebnija obnova škola!
Autor: domagoj babic8, 4. 4. 2012.

Iako su prvo stizale najave o iPad-ima u školama, nakon naše reakcije iz Ministarstva drukčiji tonovi - ide se u osiguranje temeljnih uvjeta rada u školama!


Nakon najave ministra Jovanovića da se kreće u uvođenje tablet-a u škole, Nacionalno vijeće učenika se oglasilo priopćenjem za medije u kojem ističe:

"Što se tiče tableta koje je ministar najavio u školama, smatramo da ih ipak nije realno uvoditi u hrvatski obrazovni sustav dok je u isto vrijeme na stotine škola u lošem stanju, bez adekvatnog grijanja/hlađenja, bez osiguranih pristojnih higijenskih uvjeta i sa zastarjelom školskom opremom"

Mjesec dana kasnije, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva zajedno s ministrom obrazovanja predstavili su projekt obnove škola po modelu javno-privatnog partnerstva. Istaknuto je da...

Gotovo 30 posto osnovnih škola u Hrvatskoj nema telefon, više od 30 posto nema centralno grijanje, a dio ih je i bez priključka na kanalizaciju. Plin se koristi u svega 28 posto škola, a oko četiri posto nema tekuću vodu! (...) Planiranom gradnjom 285 novih škola, rekonstrukcijom njih 65 i opremanjem četiri škole, ostvario bi se godinama najavljivani cilj - jednosmjenska nastava.

Ministar je najavio da će natječaj za izgradnju i rekonstrukciju ukupno 338 projekata po ovome modelu biti raspisan u sljedećih mjesec dana, a početak realizacije projekta očekuje se do kraja godine.Izvor: Večernji list, Vjesnik


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju