preskoči na sadržaj

Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske

Login
Kršenje prava?

                      Ovdje!

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Jednakost i tolerancija protiv nasilja
Autor: Karlo Horvat, 16. 9. 2013.

Na trodnevnom seminaru pod nazivom “Jednakost i tolerancija protiv nasilja” održanom u organizaciji Udruge srednjoškolaca, te financiran sredstvima Europske unije kroz Program Mladi na djelu, proteklog su vikenda u Iloku sudjelovali učenici srednjih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije


“Cilj inicijative je promicanje svjesti o problemima mladih te prevenciji nasilja među mladima. Prvog dana konferencije održana su predvanja na temu “MUP – Statistika i rješenja” koju je vodila Marina Bukal, policijski službenik za nadzor iz ureda načelnika PU Vukovarsko-srijemske županije te su se sudionici upoznali sa EU programom Mladi na djelu. Učenici su sudjelovali u radionicama na kojima se raspravljalo o rodnoj ravnopravnosti, nenasilju te etiketiranju. Predavanje na temu nasilja u školama održao je savjetnik pravobraniteljice za djecu RH, Darko Laksar.” – izvjestio je Filip Markanović, predsjednik Udruge srednjoškolaca.
https://vimeo.com/68578116
 
Osim korisnih informacija za predstavnike škola seminar je obilježilo i predstavljanje knjige “DoživljaVANJA” koju je napisala dugogodišnja volonterka Katja Petrović. Knjiga se osvrče na stvarne živote učenika u kojima se pojavljuju negativni termini kao nejednakost, nasilje, zanemarivanje i sl. Knjiga promovira nenasilni dijalog, toleranciju, aktivno sudjelovanje mladih u zajednici kroz radionice ili seminare. Zapravo to je priča tinejđerice Vanje koju vrijedi pročitati, pa će Udruga srednjoškolaca donirati otisnuti i donirati izdanje knjige gradskim, srednjoškolskim i osnovnoškolskim knjižnicama s područja Vukovarsko-srijemske županije kako bi se širila ideja onoga što sama knjiga promovira – jednakost i toleranciju.
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju