preskoči na sadržaj

Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske

Login
Kršenje prava?

                      Ovdje!

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt “Reci da (neformalnom) učenju” u Prvoj gimnaziji Varaždin
Autor: Karlo Horvat, 25. 3. 2014.

Prva gimnazija Varaždin nastavlja uvoditi nove aktivnosti namijenjene svojim, ali i učenicima iz šire regije.


Tako je 14. ožujka održan projekt "Reci da (neformalnom) učenju" financiran isključivo od strane Varaždinske županije. Projekt je osmišljen u suradnji Vijeća učenika Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije, Varaždinske udruge revizionističkih aktivista te Udruge srednjoškolaca.

Kroz cjelodnevne radionice sudionici su pokazali veliku zainteresiranost za takvu vrstu učenja te tako ohrabrili inicijatore projekta (Irma Vargić i Filip Cirkvenčić) na slične aktivnosti. Kreativnim i edukativnim radionicama  sudionici su pokazali svoje vještine i mogućnosti, a što je i najvažnije stjecanje novih prijateljstava i iskustava.
 
Potpredsjednik Nezavisne udruge mladih iz Lepoglave, Mario Žuliček, u sklopu projekta održao je predavanje o važnostima neformalnog učenja i volontiranja koje je nadahnulo i potaknulo mlade na aktivnost u svojoj lokalnoj zajednici, ali i šire.

- Srednjoškolci, odnosno sudionici projekta stekli su razne koristi, poput socijalizacije i zainteresiranosti za predavanja, stjecanje novih vještina i znanja, kvalitetnije ispunjeno slobodno vrijeme, jačanje osjećaja pripadnosti grupi, druženje i zabava, pozitivan osjećaj koji nastaje kao rezultat saznanja da su nešto korisno naučili  te mogućnost prezentiranja svojih znanja i sposobnosti - istaknuo je predstavnik Vijeća učenika Varaždinske županije Filip Cirkvenčić.Izvor: evarazdin.hr


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju