preskoči na sadržaj

Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske

Login
Kršenje prava?

                      Ovdje!

 

 

Pratite nas!

 


 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Seminar ''Breakin' the wall'' u Zagrebu - najava
Autor: domagoj babic8, 5. 7. 2010.

Seminar "Breakin' the Wall" održat će se od 29. srpnja do 2. kolovoza 2010. godine u Waldorfskoj školi u Zagrebu. Sudionici ce biti srednjoškolci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije - dvanaestoro njih. Cilj seminara je borba protiv predrasuda, netolerancije i mržnje.


Seminar "Breakin' the Wall" - Zagreb, 29.07. - 02.08.2010.

 

"Balkans, let's get up!" je projekt koji je financirala njemačka organizacija Theodor Heuss Kolleg. e. Prvi korak u realizaciji ovog projekta je bio seminar koji se održao u travnju 2010. u Sijremskim Karlovcima, a njegovi sudionici su bili mladi ljudi iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunjske i Albanije. Cilj seminara bio je probuditi mlade ljude i kroz brojne radionice, igre i diskusije potaknuti ih na rješavanje aktualnih problema u svojim društvima. Ovaj projekt je dobio prestižnu nagradu "Jugend Demokratie Preis" za 2010. godinu. Nastavak projekta predstavlja aktiviranje sudionika seminara u Karlovcima u smislu osmišljavanja i realizacije vlastitih projekata. U tijeku je realizacija pet takvih projekata. Jedan od njih je i organizacija seminara "Breakin' the Wall".

Seminar "Breakin' the Wall" održat će se od 29. srpnja do 2. kolovoza 2010. godine u Waldorfskoj školi u Zagrebu. Sudionici ce biti srednjoškolci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije - dvanaestoro njih. Cilj seminara je borba protiv predrasuda, netolerancije i mržnje. Želimo potaknuti mlade ljude na pokazivanje zanimanja za druge zemlje i kulture, toleranciju prema različitostima i izražavanje svoju kreativnost ikroz rad u multikulturalnom  timu. Tijekom seminara organizirat će se raznolike i neobične radionice i rasprave u kojima će doći do izražaja kreativnost sudionika i timski duh. Izradit će se mrežna stranica i obogatiti materijalima koje će sami sudionici osmisliti. Upoznatiće se s Gradom Zagrebom i dobro se zabaviti. U prvom planu je dobro druženje, razbijanje predrasuda, razmjena ideja i kreativan rad.

Više informacija i prijavljivanje na www.breakinthewall.org

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju