preskoči na sadržaj

Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske

Login
Kršenje prava?

                      Ovdje!

 

 

Pratite nas!

 


 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Splitski srednjoškolci protiv alkohola
Autor: domagoj babic8, 15. 10. 2011.

“Alkohol? Ne, hvala!” naziv je udružene akcije splitskog Vijeća učenika i Policijske uprave, koji žele promovirati zabavne noćne izlaske, ali bez kobnih alkoholnih posljedica.


U subotu 03. rujna, s početkom u 21,00 sat, u caffe barovima Mignon i Paradiso, u Marmontovoj ulici u Splitu, organizirana je prva Večer bez alkohola. Svim mladima se nudila dobra zabava, glazba uživo uz nastup grupe Tits, ples i bezalkoholni kokteli po promotivnim cijenama.

Kao gosti večeri pojavila su se poznata imena splitskog športa i estrade, među kojima su i hajdučko srce Drago Gabrić, kapetan Hajduka Ante Vukušić, zlatne taekwondašice Ana i Lucija Zaninović te mnogi drugi.

- Željeli smo se pozabaviti jednim od mnogobrojnih problema s kojima se mladi susreću u Splitu i odluka je vrlo brzo pala na prevenciju alkohola, to više što i statistike upućuju kako se radi o vrlo brzom porastu konzumacije kod mladih – objasnio nam je 19-godišnji Hrvoje Bašić (19), predsjednik Vijeća učenika Splita, čija je ovo posljednja akcija u mandatu prvog učenika grada.

Međutim, sudeći prema odličnoj atmosferi i ekipi koja se sjajno zabavljala bez alkohola, nema sumnje da će bezalkoholni partiji postati pravi trend.

S tim se slažu i Nikolina Alerić te Monika Blažević, koje odlučno tvrde kako se bez alkohola može odlično zabaviti, a i manje potrošiti!

- Mi smo sportašice, tako da nam opijanje ne pada na pamet, a ova je akcija konačno pokušaj da se nešto promijeni jer odrasle većinom nije briga koliko se pije – složne su prijateljice. 

Nakon organiziranja koncerta "Adio lito", ovo je još jedna u nizu akcija splitskog VU koje promovira zdravu zabavu, bez alkohola i opijata. Sve je počelo još prije ljeta, kad su anonimno istraživali dostupnost alkohola maloljetnicima. U lipnju, okrugli stol na tu temu organizirao je Nastavni zavod za javno zdravstvo.

Hrvoje Bašić iz Vijeća učenika Splita tada je napomenuo kako mladima u Splitu nedostaje sadržaja.

- Svi misle, petak je, amo sist na zidić pa ćemo se zapit. To je tzv. splitsko stanje uma – kazao je.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju