preskoči na sadržaj

Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske

Login
Kršenje prava?

                      Ovdje!

 

 

Pratite nas!

 


 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dojmovi s Generalne skupštine ASuBiH-a
Autor: Domagoj Babić, 23. 10. 2011.

Asocijacija srednjoškolaca u BiH, (ASUBiH) od 25. do 27. rujna u hotelu Hollywood na Ilidži je održala 4. Generalnu skupštinu. Naš predstavnik bio je Hrvoje Bašić. Pročitajte dojmove!


Asocijacija srednjoškolaca u BiH, (ASUBiH) od 25. do 27. rujna u hotelu Hollywood na Ilidži je održala 4. Generalnu skupštinu na kojoj je 150 srednjoškolaca izglasalo novi Upravni odbor, predsjednika, izmjene statuta, te ciljeve za naredni mandat u kojem će se nastaviti boriti za bolje uvjete školovanja. Pored velikog broja sudionika, gostiju iz regije, partnerskih organizacija i medija, poseban gost je bio ministar obrazovanja Kantona Sarajevo, Emir Suljagić, koji je govorio o (ne)položaju mladih ljudi u BiH.

U sklopu trodnevnog programa, jedna od aktivnosti je bila i tzv. „market place” na kojem su predstavnici učeničkih organiziacija susjednih zemalja naše regije predstavili svoje organizacije i način rada.

Kao predstavnik našeg NVURH-a predstavio sam naš dosadašnji rad, ideje i ciljeve za koje se borimo, ali i brojne probleme s kojim se susrećemo. Podijeljeni su i neki promotivni materijali, brošure... ASuBiH, iako nije savjetodavno tijelo nadležnom ministarstvu, (čemu oni teže), je pokazalo impresivnu razinu organizacije i mogućnosti s kojima raspolažu. Kao udruga na putu da postane krovna organizacija svim učeničkim udrugama i organizacijama u BiH, (strukturom sličnoj našoj u NVURH-u), osim svojim vlastitim izvorom financiranja su pokazali da svojom jakom motiviranošću za promjenama u zemlji (koja ne pruža previše mogućnosti) mogu na jednom mjestu okupiti i preko 140 učenika, koji su kao i ja nakon trodnevnog druženja puni dojmova napustili Sarajevo.

Osim s članovima ASUBiH-a, družio sam se i s predstavnicima Crne Gore, te smo svi zajedno zaključili o nastavku naše zajedničke suradnje, a i jednog dana, da se na ovakvim sličnim skupštinama okupe predstavnici svih zemalja naše regije, u pogledu razmjene iskustava, učenika, dobre suradnje i još bolje zabave!

 

Hrvoje Bašić, VU Splitsko-dalmatinske županije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju