preskoči na sadržaj

Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske

Login
Kršenje prava?

                      Ovdje!

 

 

Pratite nas!

 


 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Koncert za Dan srednjoškolaca u Zagrebu!
Autor: domagoj babic8, 16. 11. 2011.

Međunarodni dan tolerancije i Međunarodni dan srednjoškolaca drugu godinu zaredom obilježit će se u Zagrebu koncertom na Trgu bana Jelačića.


Međunarodni dan tolerancije i Međunarodni dan srednjoškolaca drugu godinu zaredom obilježit će se u Zagrebu koncertom na Trgu bana Jelačića s ciljem podizanja svijesti mladih i građana o važnosti tolerancije i zajedništva u svakidašnjem životu.

Na glazbenoj manifestaciji na trgu od 16 do 22 sata nastupit će učenici zagrebačkih srednjih škola (rock bandovi, punk bandovi, galzbene i plesne skupine), ali i već afirmirani rock bandovi Adastra i Otkazani let.

U organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Vijeća učenika Grada Zagreba i i Društva za promicanje glazbe Zvuk svjetlosti, oko dvije tisuće učenika, 18 srednjoškolskih bendova i četiri plesne skupine svojim nastupom poslat će poruke tolerancije, mira i suosjećanja te senzibilizirati javnost za problem nasilja u društvu, rekla je Božica Šimleša, pomoćnica pročelnika za odgoj i obrazovanje.

Učeničkog nasilja ima manje nego prethodnih godina, ali je ono brutalnije i nemilosrdnije, upozorila je te dodala kako se ovakvim glazbeno-edukativnim manifestacijama žele poslati poruke mladima o kvalitetnom provođenju slobodnog vremena uz glazbu, ples i druženje s vršnjacima.

Međunarodni dan tolerancije i ove će godine biti prilika za prisjećanje na tragično preminulog učenika Grafičke škole Luke Ritza, ali i svih drugih žrtava nasilja, ne samo u Zagrebu nego u cijeloj Hrvatskoj , rekla je Šimleša te dodala da će se sutra u zagrebačkoj Gradskoj skupštini dodijeliti nagrade za promicanje tolerancije po jednom učeniku osnovne i srednje škole.Izvor: HRT


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju