preskoči na sadržaj

Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske

Login
Kršenje prava?

                      Ovdje!

 

 

Pratite nas!

 


 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svečani prijem Sare Jalušić u organizaciji VUMŽ-a i Međimurske županije
Autor: domagoj babic8, 28. 6. 2009.

Međimurski župan Ivan Perhoč i Vijeće učenika Međimurske županije upriličilo je u srijedu, 24. lipnja 2009. svečani prijam za Sarah Jalušić, učenicu OŠ Kuršanec, dobitnicu godišnje nagrade „Luka Ritz“ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Nagrada je spomen na tragično preminulog Luku Ritza, a dodjeljuje se po jednom učeniku osnovne i srednje škole u Hrvatskoj za njihov doprinos u promicanju tolerancije i škole bez nasilja.


Ovu je vrijednu nagradu Sarah zaslužila za višegodišnji rad u humanitarnim akcijama, a kruna svega bila je organizacija učenika „Anđela pomagača“ koji pomažu svojim kolegama u OŠ Kuršanec koju pohađa 60% romske djece. Čestitajući joj na velikom priznanju župan je naglasio važnost tolerancije u današnjem društvu. Sarah je i vrlo aktivna u Vijeću učenika Međimurske županije, pa je ova prigoda iskorištena i da se promovira njihov rad.

Benjamin Tkalčec, predsjednik Vijeća učenika Međimurske županije, nakon čestitaka je naglasio da je nagrada koju je dobila Sarah za Vijeće učenika Međimurske županije još jedno priznanje da se u Vijeću nalaze kvalitetni učenici koji su dokazali da mogu aktivno djelovati za boljitak njih samih.

Ujedno, Županija će financirati troškove putovanja članova Vijeća učenika u Labin gdje će se od 2. do 5. srpnja 2009. godine održati „Škola demokracije“.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju